Datça'ya Gelmişken

Köyler ve Bükler

Datça'nın köylerini mutlaka gezmelisiniz. İlçeye bağlı köylerin değişik sosyal dokuları ve doğal güzellikleri gezenleri büyülemektedir.

Datça'nın her yerinden denize girilebilir. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Datça'nın içindeki Taşlık, Azganlı koyu, Kumluk, Kargı koyu, Emecik;
  • Mesudiye'deki Ova bükü, Hayıt bükü ve Palamut bükü

Büklerin yüzde yirmisini arabayla, yüzde seksenini tekneyle gezebilirsiniz.

Datça'daki Turlar

İlkbahardan sonbahara dek Datça Limanı'nda gezi tekneleri günübirlik turlar düzenlerler. Knidos'a giden uzun turlar ve Palamut büküne kadarki bükleri gezen kısa turlar yapılmaktadır. Çok sık olmasa da Aktur-Bozburun yönüne gidilir. Ayrıca, Rodos-Simi-Kos gibi Yunan adalarına deniz otobüsü seferleri vardır.

Görülmesi Gereken Yerler

Knidos Antik Kenti

Geçmişi MÖ 700 yıllarına dek uzanan, Dorların kurduğu en görkemli şehir devleti Knidos Datça Yarımada'sının en batı ucunda yer alır. Kalıntıları ve muhteşem amfitiyatrosu ile mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.

Eski Datça ve Can Yücel'in evi

Bir veya iki katlı Eski Datça'nın taş evleri, begonvil ve sarmaşıklarla dolu bahçeleriyle görülmesi gereken yerlerdir. Can Yücel'in yaşadığı evi ve sonra onun anısına yapılan Can Evi'ni sakın gözden kaçırmayın.

Ilıca Gölü

Bizans havuzu denilen Ilıca Gölü'nde eski su değirmeninin bulunduğu şifalı sularda yüzebilirsiniz.

Reşadiye Mahallesi

Adını Osmanlı Sultanı Reşat'tan alıyor. Yarımadanın eski merkezidir. Türk mimarisinin güzel örneklerinden Mehmet Ali Ağa Konağı'nı görmelisiniz. Atölye Evi'nde Mimar Necdet Kırımsoy'un küçük taş heykellerini görme şansını kaçırmayın.

Can Yücel'in mezarı

Can Yücel'in orjinal tasarımlı mezarına çiçek bırakabilirsiniz.

Hızırşah

Selçuklulardan kalma Hızırşah camisi görülebilir.